Op de boerderij 

De Vrije Vogel is het melkveebedrijf van Klaas Riet en Annegeertje Tjepkema. De boerderij bied plaats aan kalfjes, pinken, vaarzen tot volwassen koeien. Als u geluk heeft, ziet u misschien hoe een kalfje wordt geboren! Naast de koeien zijn er op de boerderij ook scharrelkippen (die de lekkerste eitjes leggen) Ook de ondeugende kleine geitjes hebben hun plekje op de VrijeVogel  gevonden.
 

Handje helpen 

Op het boerenerf van de Vrije Vogel is het een en al bedrijvigheid. U kan kijken naar het melken van de koeien. Graag geven wij u uitleg over het wel en wee van de dieren. De verse melk van onze koeien is te koop. Heel gezond en u weet precies waar het vandaan komt!
 

Boerengezin 

Het boerenleven is ons met de paplepel ingegoten.Wij zijn allemaal geboren en getogen op een boerderij. Nog steeds genieten we elke dag van het boerenbestaan, waarmee we helemaal zijn vergroeid. Ons gezin telt drie dochters met partners en 4 kleindochters. We begonnen met een melkveebedrijf op t Horntje, de plaats waar de Texelse boot aanmeert. Helaas bleek te kleinschalig om er in de toekomst goed te boeren. Daarom zijn wij in 1982 verhuisd naar De Vrije Vogel. Met de bouw van een nieuw melkveebedrijf hebben wij de boerderij verder uitgebreid. Na een renovatie in 2017 is er bij ons een geautomatiseerd Lely melksysteem geplaatst. 
 

Kamperen bij de boerderij 

Inmiddels bijna 18 jaar kamperen bij de boer. Voor ons geld het nog steeds als een interessante uitdaging. Mensen ontmoeten met een ander beroep of levenswijze is erg inspirerend. Wij verruimen graag ons blikveld.  Gasten leren op hun beurt veel van ons leven en werk op de boerderij. Als een ieder met een voldaan vakantie gevoel naar huis gaat, geeft ook ons dat veel voldoening.
 
 

Online reserveren

Texel 600 jaar stad