Boerderij De Vogel

De Vrije Vogel is het melkveebedrijf van de familie Tjepkema-Vonk. Op onze boerderij vind je onder andere kalfjes, pinken, vaarzen en volwassen koeien. Naast de koeien zijn er op de boerderij ook scharrelkippen (die de lekkerste eitjes leggen!).

 

Duurzaamheid en bewust omgaan met het milieu vinden wij belangrijk. Daarom is onze boerderij een zogenoemde ‘boerbewust / kringloop’ boerderij. Dat betekent dat wij op bewuste wijze melk produceren, met oog voor dier en milieu. 

Geniet van het boerenleven

 

Omdat onze camping, pipowagen en boerenkamer gelegen zijn op de boerderij, zul je tijdens je verblijf zeker iets meekrijgen van het boerenleven. Het werk op de boerderij gaat altijd door en er is dan ook vaak gezellige bedrijvigheid op het terrein. Heb je vragen over het werk op een melkveebedrijf of ben je geïnteresseerd in onze werkwijze? We staan altijd open voor uitleg!

 

Verser dan vers ontbijten


Zin in een echt vers ontbijt? Tijdens schoolvakanties verwennen we onze gasten graag met  verse melk en pure scharreleitjes van onze eigen kippen. De verse melk van onze koeien is ook te koop. Heel gezond en je weet precies waar het vandaan komt!  In het pitoreske Oudeschild (op loopafstand) zijn op verschillende plekken elke ochtend warme broodjes verkrijgbaar.

 

Over ons


Het boerenleven is ons met de paplepel ingegoten: wij zijn allemaal geboren en getogen op een boerderij. Nog steeds genieten we elke dag van het boerenbestaan, waarmee we helemaal zijn vergroeid.

 

De boerderij is in 2017 helemaal gerenoveerd en hierbij is ook een geautomatiseerd Lely melksysteem geplaatst.