Geniet van een prachtig stukje Texel

Op De Vrije Vogel geniet je van een prachtige stukje Texel. Ons terrein ligt midden in het weiland, 400 meter vanaf de openbare weg en op loopafstand van vissersdorp Oudeschild. Vanwege de centrale ligging zijn ook de dorpen Den Burg, Oosterend en De Waal goed bereikbaar. 

Liefhebbers van vrije natuur


De Vrije Vogel is een plek voor liefhebbers van de vrije natuur. In een paar minuten sta je midden in Nationaal Park De Hoge Berg, Texels hoogste punt. En je kampeert of logeert op een steenworp afstand van werelderfgoed de Wadden, het mooiste kustgebied ter wereld. 

 

Het strand is rustig, de zee is kalm en daardoor zeer kindvriendelijk. ‘Ver’ is op Texel een betrekkelijk begrip. Vanaf De Vrije Vogel zit je eigenlijk overal dichtbij. Nabij de camping vervolgt een van de vele fietspaden zijn weg door het Texelse landschap. Op en om de boerderij is het genieten van de dieren, vogels en puur natuur. Bewonder 's avonds de prachtige sterrenhemel en zoek de steelpan.

Onze Texel-tips

 

  • Oudeschild ligt uitgestrekt achter de hoge delta dijk, aan de oostkant van Texel.  Het Maritiem & Jutters museum Kaap Skil richt zich op zee en het belang van het eiland in de 17e en 18e eeuw. Is deels binnen deels buiten museum. Ook de moeite waard zijn De wezenputten, fort schans, Buitenplaats Brakestein en de Zeemanskerk. In de haven van Oudeschild bevinden zich verschillende schepen om de Waddenzee te verkennen zoals de Bruuzer, de Rival, TX10/20 en het Sop.

  • Net buiten Oudeschild vind je het Voedselbos (voorheen Zelfpluktuin) en de Texelse Bierbrouwerij. Beiden zijn zeker een bezoekje waard!

  • Den Burg, met winkels, restaurants en gezellige terrasjes. In het zomerseizoen is er markt op maandag en folklore op woensdag.

  • 125 kilometer fietspad, waarvan de ‘boerenroute’ langs De Vrije Vogel loopt.

Meer informatie over activiteiten en/of bezienswaardigheden op Texel? Vraag het ons gerust tijdens je verblijf.